موسسه حامی به منظور گسترش علوم انسانی به ویژه توسعهی دانش مدیریت و حکمرانی در کشور از دانشجویان رشتههای علوم انسانی جهت شرکت در دورههای فرصت مطالعاتی در حین دورهٔ دکتری حمایت مالی مینماید.
هدف موسسه از اجرای این طرح ارتقای کیفیت تحقیقات محققان ایرانی در علوم انسانی میباشد. علاوهبر این، آشنایی با دستآوردهای جدید رشته های علوم انسانی در دانشگاههای برتر از دستآوردهای این برنامه خواهد بود. موسسه امیدوار است تا از این طریق به ارتقای سطح “آموزش” و “پژوهش” علوم انسانی در کشور کمک شود. هدف دیگر موسسه فراهم کردن فرصت برای محققان داخلی است تا بتوانند تحقیقات خود را به طور مشترک با اساتید و محققان طراز اول بینالمللی پیش برده و بتوانند از ظرفیتهای موجود در مراکز علمی دنیا جهت گسترش دانش مدیریت و حکمرانی در کشور استفاده نمایند.
دانشجویان مستعدی که در حین دورهٔ دکتری در رشتههای علوم انسانی موفق به اخذ پذیرش برای شرکت در دورههای فرصتمطالعاتی از مراکز علمی پیشرو شده باشند، نیاز مالی داشته و در اخذ هزینه از برگزارکننده و یا سایر سازمانها و نهادها موفق نشده باشند، میتوانند برای دریافت «کمک هزینهٔ فرصت مطالعاتی حامی» اقدام نمایند.
کلیهٔ رشتههای علوم انسانی و اجتماعی مورد حمایت موسسه حامی هستند. با این وجود اولویتهای موسسه برای اعطای «کمک هزینهٔ فرصت مطالعاتی حامی» به شرح ذیل میباشد:
مدارک مورد نیاز به شرح زیر میباشد (تصمیم گیری بر مبنای ارزیابی کلیه مدارک بوده و عدم وجود یکی از مدارک موجب عدم بررسی نمیشود. با این وجود توصیه میشود تا حد امکان موارد ذکر شده تکمیل شود.):
توجه: با عنایت به این که تسلط به زبان انگلیسی (و یا زبان رایج در برنامه) شرط ضروری برای بهره برداری از شرکت در این دورهها است، اعطای بورس تنها پس از موفقیت در آزمونهای معتبر زبان انگلیسی امکانپذیر خواهد بود.
حداقل نمرهٔ زبان
بدیهی است که برای بهرهمندی از دورهٔ فوق، تسلط به زبان انگلیسی از شروط لازم است. به همین جهت ارائهٔ مدرک تسلط به زبان برای «بورسیه تحصیلی» ضروری است.
علاوهبراین، بخشی از مصاحبه قبل از انتخاب نهایی به زبان انگلیسی انجام خواهد شد تا توانایی انجام محاوره آزموده شود.
بدیهی است که نمره زبان انگلیسی برای برنامههایی است که به زبان انگلیسی هستند. برای برنامه هایی با زبانهای دیگر(به غیر از زبان انگلیسی)، مدرکِ همان زبان مورد نیاز است.
هر سال طی چهار نوبت به درخواستهای رسیده برای دریافت «کمک هزینهٔ فرصت مطالعاتی حامی» رسیدگی میشود:
با توجه به این که کمیتهٔ علمی بلافاصله پس از تاریخ ذکر شده تشکیل جلسه داده و از بین درخواستهای رسیده برگزیدگان را انتخاب و اعلام میکند، امکان بررسی درخواستهایی که بعد از مهلت فوق دریافت شوند به هیچ عنوان میسر نیست. همچنین پیش از فرارسیدن موعد مقرر، بررسی جداگانه پروندهها امکانپذیر نمیباشد.
کمیتهٔ علمی بعد از دریافت درخواست متقاضیان در زمانهای تعیین شده، بررسی درخواستهای سفر را آغاز نموده و نهایتاً ظرف دو هفته نتیجه را اعلام مینماید. این نتایج پیشاپیش به تایید هیئت مدیره میرسند. مهمترین ملاکهای بررسی موارد زیر هستند:
به موازات اهمیت رشته، قابلیت متقاضی در استفاده از این سفر از طریق مجموع سوابق ارائه شده بررسی میشود. به علاوه، پیشرو و معتبر بودن دانشگاه در حوزه درخواستی متقاضی نیز بررسی میشود.
همانطور که ذکر گردید، هدف صندوق از اعطای این کمک هزینه، ارتقای سطح علوم انسانی در کشور و کمک به پژوهشگران داخلی جهت ارتقای کیفی تحقیقات میباشد. علاوهبراین ترویج دستاوردهای محققین نیز مورد نظر میباشد. از این رو متقاضیان علاوه بر متعهد شدن به بازگشت به کشور، متعهد به اجرای موارد زیر میباشند:
علاوه بر این موارد، متقاضیان متعهد میشوند که حداقل تا یک سال پس از اتمام فرصت مطالعاتی در ایران حضور داشته باشند. بدین منظور لازم است که به میزان دو برابر مبلغ کمک هزینه، سفته نزد نماینده حقوقی حامی به ودیعه بگذارند. این سفتهها به عنوان تضمینی جهت بازگشت متقاضی به کشور در موعد مقرر عمل مینماید و از لحاظ حقوقی الزام آور است. در صورت عدم مراجعت داوطلب در موعد مقرر، این تضامین میتواند به محاکم قضایی ارائه شود. در صورت مراجعت متقاضی در موعد مقرر، تا پایان مدت تعهد حضور در کشور، این تضامین نزد نماینده حقوقی حامی به امانت باقی خواهد ماند و پس از ایفای تعهد متقاضی به وی مسترد می گردد.